• Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Vermogend Nederland: Zó word je miljonair

Amstelland 4business wil graag een artikel in de nieuwsbrief van een van haar partners Van Lanschot onder de aandacht brengen. Namelijk hoe word je miljonair? Wellicht een wensdroom van velen maar niet voor iedereen weggelegd. Daarom hier wat tips om u op weg te helpen. 

Zó word je miljonair.

Dé miljonair bestaat niet. Vrouwelijke miljonairs zijn anders dan mannelijke. Jongere miljonairs verschillen van oudere. En ook de instapmiljonair heeft andere kenmerken dan de grootmiljonair. Toch zijn er wel degelijk ook overeenkomsten. Lees hier welke en vergroot meteen uw kans om zelf miljonair te worden. Of te blijven.

1. Trouw en blijf getrouwd
Miljonairs trouwen graag. Ruim 71% van de miljonairs is gehuwd tegenover 45% niet-miljonairs. Ook lijken zij het recept van een succesvol huwelijk beter te kennen. Van alle miljonairs is rond de 7% gescheiden, de helft van het aantal bij niet-miljonairs (14%).

2. Word boer of boerin of trouw er een
Bijna een op de vijf miljonairs is actief in de landbouw, bosbouw en visserij. Daarvan is ongeveer de helft actief in melkveebedrijven en een kwart in bedrijven die granen of groenten telen. Na de agrarische sector is de kans om miljonair te worden het grootst in de financiële dienstverlening, handel, specialistische zakelijke diensten of als specialist of tandarts in de zorg.

3. Ga beleggen of investeer in onroerend goed
58% van de miljonairs geeft aan dat dit de belangrijkste bron van hun vermogen is, op de voet gevolgd door winst en/of vermogen uit de eigen onderneming (57%). Dit is hét kenmerk van miljonairs.

Van Lanschot heeft enkele feiten uit hun onderzoek Vermogend Nederland 2017 op een rij gezet. Nieuwsgierig? Zie: https://www.vanlanschot.nl/vermogend-nederland-2017/miljonair-zijn-vergt-tijd

4. Neem risico’s en doorbreek conventies
Miljonairs delen een aantal drijfveren met elkaar. Succesvol zijn wordt door ruim acht op de tien miljonairs belangrijk gevonden. Het nemen van risico’s (83%) en zich weinig aantrekken van conventies (77%) zijn twee andere kenmerkende eigenschappen van miljonairs.

5. Leef gezond
Miljonairs voelen zich over het algemeen gezonder. Van alle miljonairs boven de vijftig omschrijft 81% de gezondheid als ‘goed’ of ‘zeer goed’. Dat is aanzienlijk hoger dan de 67% niet-miljonairs van die leeftijd. Miljonairs roken minder, hebben minder vaak overgewicht en sporten vaker. Daar staat tegenover dat ze vaker alcohol drinken. Van alle miljonairs drinkt 92% alcohol, 10% meer dan niet-miljonairs.

6. Luister naar Radio 1, BNR Nieuwsradio en Radio 4
Met 51%, 34% en 27% zijn dit onder miljonairs de populairste radiozenders. Bij miljonairs onder de vijftig jaar staat Radio 538 op de derde plaats.

7. Ga ondernemen
Van de miljonairs met loon of winst uit onderneming als belangrijkste inkomstenbron is bijna 80% actief als directeur-grootaandeelhouder of zelfstandig ondernemer. Bij niet-miljonairs blijft dit percentage steken op 15%.